Radikal energiordfører ude

De Radikales energiordfører, Martin Lidegaard, må forlade Folketinget efter åreladning af den radikale folketingsgruppe ved folketingsvalget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den Radikale åreladning af folketingsgruppen, som blev næsten halveret fra 17 til 9 medlemmer, kostede energiordfører Martin Lidegaard pladsen på Christiansborg. Han blev slået af kulturordfører Simon Emil Ammitzbøll i Sjælland Storkreds efter knap seks år i Folketinget.

- Det er selvfølgelig ærgerligt. Jeg ville gerne blive for at kæmpe for både klima og bedre kollektiv trafik. Men jeg glæder mig over, at vi får Simon ind. Han er en skarp og dygtig politiker, siger han til Ritzau.

Personligt glæder han sig over at slippe for at kigge på endnu fire års blokpolitik. Han afviser, at det var forkert, at De Radikale opgav 24 års reglen som ultimativt krav for at tækkes Socialdemokraterne.

- Det var vigtigt, at vi signalerede, at der var et klart alternativ til Fogh. Socialdemokraterne var mest tilbøjelige til at bevæge sig ind mod midten. Det kan man have en mening om retrospektivt, men jeg tror ikke, at det havde den store virkning, siger Martin Lidegaard.

De Radikales tilbagegang skyldes blandt andet meget turbulens i partiet, siden Naser Khader og Anders Samuelsen i maj stiftede Ny Alliance.

- Der er blevet spist af os både fra højre og venstre side, så man bliver lidt tyndere. Det er især ærgerligt, at vi har tabt så mange mandater og så mange gode folk, mener Martin Lidegaard.

/ritzau/