Rabobank-manager: Han løj for mig

Rabobanks manager, Theo de Rooij, siger at fyringen intet har med doping at gøre. Men at det handler om et "seriøst brud på tilliden".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michael Rasmussen er fyret for Rabobank for tillidsbrud.

Team-manager Theo de Rooij oplyser, at fyringsgrunden skyldtes usande oplysninger fra Rasmussen.

 

- Michael er blevet fyret med øjeblikkelig virkning, og hovedgrunden er et seriøst brud på tilliden. I går (onsdag, red.) fandt jeg ud af, at Michael ikke var i Mexico, men i Italien, sagde Theo de Rooij.

Holdchefen oplyste, at han havde fået bekræftet i en samtale med den tidligere italienske cykelrytter Davide Cassani, at Michael Rasmussen i juni var i Italien, mens rytteren overfor holdledelsen havde oplyst, at han var i Mexico.

Rooij havde ikke lyst til at oplyse, hvordan samtalen med Rasmussen var forløbet.

- Han løj for mig. Det er den væsentligste årsag, sagde Theo de Rooij, der indtil onsdag havde bakket op om Michael Rasmussen, der over otte etaper havde kørt holdet i gult for blot anden gang i den tid, holdet har eksisteret.

Tirsdag sad Rooij endda side om side med danskeren samt advokat Harro Knijff og forsvarede Michael Rasmussens gøren og laden under årets mest velbesøgte pressemøde. Her forsøgte Theo de Rooij at aflive påstandene om, at den danske kylling skulle have forsøgt at undslippe dopingkontrollen i juni ved at forhale oplysninger om sine whereabouts. På pressemødet fastslog Rabobank-chefen, at holdet hele tiden har vidst, hvor Michael Rasmussen befandt sig. Det vidste sig alligevel, at Rabobank ikke havde helt styr på kyllingen.

- Vi ringer dagligt til rytterne på deres mobiltelefonerne, og når de siger, hvor de er, så tror vi på dem. Vi tager ikke rundt og opsøger dem, sagde de Rooij, der ikke har taget beslutningen på egen hånd.

- Det er ikke en beslutning, som jeg har taget alene. Den er taget af en samlet bestyrelse, fortsatte holdchefen og fastslog samtidig, at Rabobank ikke har grund til at tro, at Rasmussen skulle have dopet sig.

- Der er ingen tegn på doping. Det her handler udelukkende om et tillidsbrud, sagde Rooij.