¨

Protester mod omfartsvej

Foto: TV ØST

Hver niende indbygger på Falster har signeret en underskriftindsamling mod den nye omfartsvej, der skal løbe rundt om Nykøbing F.

Torsdag afleverede Ommerudvalget, der kæmper mod anlægget af omfartsvejen rundt om Nykøbing, mere end 5.000 protest-underskrifter til borgmester John Brædder.

Det svarer til, at cirka hver niende indbygger på Falster har skrevet under på, at de ønsker en anden udgave af omfartsvejen end den, der er besluttet af kommunen og snart skal realiseres, skriver folketidende.dk.

De mange borgere vil hellere have en omfartsvej, der begynder syd for Nykøbing ved Sønder Vedby Skovhuse til Stubbekøbingvej ved Systofte Skovby og videre over åbent land til Gundslev, hvor den tilsluttes E55's afkørsel 43.

- 5000 er mange, og det gør altid indtryk på mig, når jeg modtager protester. Men det ændrer ikke på, at der fortsat står et samlet byråd bag den omfartsvej, det gamle byråd og det daværende amt har foreslået staten at bygge, siger borgmester John Brædder

Han mener øvrigt, at protesten er fejlplaceret, da det er staten og ikke Guldborgsund Kommune, der bygger vejen og bestemmer, hvor den skal ligge.

01:40 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App