Projekt Netwerk skal stoppe frafald

På Teknisk Gymnasium Lolland-Falster ser det ud til, at frafaldet blandt eleverne er bremset. Det skyldes formentlig det nye projekt, Netwerk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kan være skræmmende at starte på en ungdomsuddannelse. Derfor har Teknisk Gymnasium Lolland-Falster meldt sig til projektet Netwerk.

Det går ud på at skabe et større og bedre fællesskab i klasserne, så eleverne kan få mere gavn af hinanden socialt og fagligt. 

- Eleverne bliver sat  sammen to og to, hvor de så skal støtte og motivere hinanden. Det betyder meget for dem, at de ikke er alene, siger Hans Arne Niclasen, Adjunkt på Teknisk Gymnasium.  

Skal stoppe stort frafald

Projekt Netwerk er sat i søen, fordi der i flere år har været et stort frafald på ungdomsuddannelserne.

På Teknisk Gymnasium Lolland Falster droppede hver 6. elev ud inden for de første 7 måneder.

Ved første evaluering af projektet er situationen nu en helt anden.

- I år (skoleår, red.) har vi ikke oplevet noget frafald. Det, vi kan evaluere os frem til, er, at det eneste, vi har gjort anderledes, er projekt Netwerk, fortæller Hans Arne Niclasen.

"Man får nye venner"

For eleverne har projektet også gjort en stor forskel. De er ikke i tvivl om, at de har fået et bedre fællesskab i klassen, og at det har været nemmere at starte på en ny uddannelse.

- Jeg har fået det ud af det, at det har været nemmere at komme ind i en klasse. Man bliver jo på en måde tvunget til at snakke med en man ikke kender, og så får man nye venner, siger Jonas Petersen Teknisk Gymnasium Lolland-Falster.

Det er første gang, at projektet kører på det tekniske gymnasium. Det er udviklet af ungdomsorganisationen Ventilen, der får støtte af Mary-Fonden.


Nyhedsoverblik