Privathospital uddanner sygeplejersker

Privathospitalet Valdemar i Ringsted vil være del af uddannelsen af sygeplejersker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter aftale med Sygeplejeskolen i Slagelse kan Privathospitalet Valdemar i Ringsted nu tilbyde sig som uddannelsessted for sygeplejestuderende på lige fod med det offentlige sundhedsvæsen, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det første kuld studerende på 5. semester påbegynder deres praktikophold på privathospitalet i Ringsted mandag 21. maj. Ifølge hospitalets stifter og daglige leder Jens Jacobsen er der samtidig indledt en dialog mellem privathospitalernes brancheorganisation, SPPD, og sundhedsmyndighederne med henblik på, at også medicinstuderende og læger, der vil uddanne sig til speciallæger, i fremtiden kan tage dele af deres kliniske undervisning på hospitalerne.

Privathospitalet Valdemar kan i dag tilbyde behandling inden for en stribe specialer og har senest indrettet et særligt sengeafsnit i et tidligere plejecenter på Ole Hansens Vej i Ringsted. Det bliver først og fremmest her, de studerende skal indgå i det daglige arbejde, men derudover vil de selvfølgelig også, understreger Jens Jacobsen, få rig lejlighed til at følge operationer, opvågningsafsnit og privathospitalet mange specialer og faggrupper.

"Privathospitalerne bebrejdes ofte, uddyber Jens Jacobsen, at de ikke tager del i uddannelse af sundhedspersonale. Vi vil derfor gerne understrege, at vi ønsker at løfte vores del af undervisnings-forpligtelsen, og efter et konstruktivt samarbejde med Sygeplejeskolen i Slagelse er det nu blevet muligt."