Prisstigninger på vej i supermarkedet

Mælk, kød og brød bliver dyrere. Prisstigninger skyldes voldsom efterspørgsel på korn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er prisstigninger på vej på en række fødevarer. Hovedårsagen er korn.

Efterspørgslen er steget enormt - især på grund af et hurtigt voksende forbrug i Asien, og at afgrøderne nu også bruges til biobrændsel.

Derfor varsler en række branchemedlemmer prisstigninger på mælk, brød og kød. Korn bliver nemlig brugt til dyrefoder, og derfor går det ikke kun ud over brødet.

Prisstigningerne er lige om hjørnet, men især i 2008 vil det for alvor kunne mærkes. Hos Høyers Konditori i Stege er priserne allerede sat op.

- Vi har været nødt til at sætte priserne op, fordi verdensmarkedsprisen er fuldstændig kaotisk på korn. Vores priser er typisk steget 10-15 procent inden for den sidste periode, og vores melpriser er steget med 30-40 procent, siger Tommy Digemose, bagermester hos Høyers Konditori.

Forbrugersitet fpn.dk har spurgt en række i branchen, om hvad vi kan forvente os:

  • Fuldkornsrugbrød: Fra kr. 3,95 til kr. 7,95
  • Hvedetoast: Fra Kr. 5,25 til kr. 8,25
  • Ciabatta-brød fra bageren: Fra kr. 18,95 til kr 21,95
  • Letmælk: Fra kr. 6,50 til kr. 7,50
  • Jordbær-youghurt: Fra kr. 10,50 til kr. 11,95
  • Fersk kylling: Fra kr. 44,95 til kr. 47,95
  • Minutsteaks, oksekød: Fra kr. 39,95 til 40,95
  • Svinekoteletter: Fra kr. 39,95 til kr. 41,95

Nyhedsoverblik