Prisen på byggegrunde falder

Går du med drømmen om at bygge dit eget hus, er det nu en god ide at se sig om efter en placering. Prisen på byggegrunde falder nemlig, og samtidig er det blevet lettere at finde en håndværker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slet ikke nogen dårlig ide at bede ejendomsmægleren om et nedslag i prisen, hvis man er på udkig efter jord til sit nye hus.

For kun to år siden steg grundpriserne på Vestsjælland med over 40 procent. Men nu går det den anden vej. Helt nye tal fra Nybolig viser at grundpriserne i region sjælland i de fire første måneder af 2008 er faldet med knap 11 procent i gennemsnit i forhold til samme periode sidste år.

- Køberne er selvfølgelig opmærksomme på, hvordan boligmarkedet har udviklet sig, og derfor forhandler de nu også om prisen på byggegrunde, forklarer Jesper Elle, der er pressekoordinator hos Nybolig.

Andet godt nyt til dem, der gerne selv vil bestemme, hvordan det nye hus skal se ud og indrettes, er at det samtidig er blevet lettere at få fat i en håndværker.

- Det er lettere i forhold til bare et års tid siden, hvor byggesektoren var meget overophedet. Nu er der altså entreprenører, der måske ikke har ordrebøgerne så fulde, så derfor er de til at tale med, siger Henrik Høpner, der er formand for Danske Boligadvokater.

Spørgsmålet er så, om priserne skal yderligere ned.

- Hvis man har is i maven og ikke har brug for et sted at bo lige nu, så kan det godt være, man kan spare nogle penge ved at vente et halvt eller et helt år, men der er ingen garantier, siger Henrik Høpner.