Pris for valg 7 millioner

Prisen for valget i vores landsdel løber op i syv mio. kommunale skattekroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I vores landsdel brænder vi ca. syv mio. kommunale skattekroner af i regionen, når vi går til stemmeurnerne tirsdag 13. november. Det fortæller P4 Sjælland.

Holbæk, Slagelse og Næstved forventer hver især at snige sig op omkring 1 million valgkroner.

Vordingborg og Guldborgsund kommuner regner med en udgift på hver især 700.000 kroner, og Ringsted forventer at bruge 600.000 kroner.

I Kalundborg løber regningen op i ca. 500.000 kroner.

I regionens mindre kommuner ligger udgiften fra 200-400.000 kroner, viser en rundspørge, P4 Sjælland har foretaget.

Det er de færreste kommuner, der har budgetteret med udgifter til et Folketingsvalg i år. Udgiften vil i mange kommuner blive afholdt ved at vedtage en tillægsbevilling i byråd eller kommunalbestyrelse.

De kommunale opgaver i forbindelse med valg til Folketinget er nemlig blandt andet at skaffe valgtilforordnede borgere, som skal sikre, at valget forløber korrekt.

Og så skal kommunerne sikre, at vælgerne kan komme til stemmeurnerne. Alene i Næstved skal der f.eks. etableres 30 valgsteder.

Desuden skal kommunerne betale udgifter til at trykke stemmesedlerne, ligesom de skal sørge for at folk, som ikke kan komme til valgstederne, kan stemme hjemme.

"Vi har ikke pengene på budgettet, så det bliver endnu en tillægsbevilling. Det har været et dyrt år," siger Næstveds socialdemokratiske borgmester Henning Jensen til P4 Sjælland.