Pris for én udenlandsk læge: én mio. kr.

Det vil koste millioner at realisere regeringens planer om at lokke flere udenlandske læger til Danmark, skriver Berlingske Tidende. Og de bliver her kun cirka to år i gennemsnit, viser erfaringerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Regeringens nye storstilede projekt med at lokke flere udenlandske læger og andet sundhedspersonale fra Dehli og Krakow til Næstved og Skejby bliver både meget vanskeligt og hundedyrt.

Desuden er der en udbredt skepsis over for udenlandsk arbejdskraft i den danske befolkning, viser Gallup-måling. Blot at rekruttere én enkelt udenlandsk læge kan løbe op i én mio. kr., og ofte vil de kun blive i jobbet i ganske kort tid. Det viser erfaringerne fra en række af de sygehuse, som arbejder målrettet med at få udenlandske læger og sygeplejersker til Danmark.

- Det er svimlende dyrt. Dels skal vi betale rekrutteringsbureauer for deres indsats med at finde

kandidaterne, og dels skal vi kaste rigtigt mange ressourcer oveni til ekstra sprogundervisning og integration af familie og børn,« siger Ulla Clausen, HR-chef på Sygehus Syd i Region Sjælland, som omfatter sygehusene i Næstved, Nykøbing, Nakskov og Fakse.

Her har man haft såvel polske som serbiske, indiske og tyske læger ansat samt tyske sygeplejersker og polske radiografer. Omkostningen til rekruttering af én udenlandsk kandidat vurderes til én mio. kr., og herudover kommer også et betydeligt træk på øvrigt personale på sygehusene for at hjælpe de udenlandske medarbejdere.

Lægerne bliver i Danmark i blot to år i gennemsnit, fremgår det af et notat fra Region Hovedstaden.

- Det er ikke en indsats, vi har store erfaringer med herhjemme, og som vi derfor nu skal til at øve os på,« siger beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).


Nyhedsoverblik