¨

Pres på Sass Larsens troværdighed

Foto: TV ØST

En sag som sagen om Tommy Kamp og Socialdemokraternes politiske ordfører Henrik Sass Larsen, der bliver beskyldt for at have spist gratis for tusindvis af kroner på Café Vanilla, er noget, der tærer på de involverede parters troværdighed. Det skriver DAGBLADET Køge.

Men nok kan det virke mistænkeligt, at Henrik Sass Larsen, der tippes til at blive landets næste finansminister, sammen med den lokale partiformand Tommy Kamp har sat tænderne i indtil flere plankebøffer uden at betale, men det vil ikke forhindre ham i at sætte sig på ministerpinden, vurderer Rasmus Jønsson, ekstern lektor i politisk kommunikation på RUC.

- At han har fået et måltid mad og noget at drikke en gang imellem er ikke noget, vælgerne bliver tordnende over. Men de her enkeltsager, der rammer personen bag politikeren, er altid skadelige, for politikere lever af troværdighed. Så når der kører de her mediesager, er det noget, der gør terror på troværdigheden, siger Rasmus Jønsson til DAGBLADET Køge.

Tidligere har toppolitikere fået plettet deres ry af at omgås lidt for unge piger, modtage dyre ure eller købe markiser på overtræk. I Sass Larsens tilfælde er cafébesøgene dog ikke nok til at give bump i karrieren, mener journalist og kommentator Niels Krause-Kjær.

- Det ser lidt pudsigt ud, er lidt mærkeligt, men det er ikke noget, der på afgørende vis vil forfølge ham. Kun hvis der kommer et krav fra offentligheden om, at han skylder en forklaring, kan det blive generende for ham, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App