Pres din bank

Det er gyldne tider for bankkunder med penge på kontoen. Nu har de gode muligheder for at få en bedre rente end de er vant til. Bankerne er nemlig på jagt efter kunder med en opsparing.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er den meget omtalte kredit-krise, der kan gavne kunder som har penge på kontoen. Bankerne mangler nemlig kontanter, og det betyder, at pengeinstitutterne er villige til at give en bedre rente for at holde på eller tiltrække kunder, der har penge på kontoen.

Normalt låner bankerne af hinanden, hvis de mangler penge. Men i øjeblikket holder bankerne så vidt muligt på de penge, de har liggende. Og hvis en konkurrende bank vil låne, så er det blevet dyrere.

Derfor jagter bankerne nu kunder, der har penge på kontoen i håb om at det er billigere end at låne af de andre banker. Renten er derfor røget op på indlånskontoen i mange banker, og hos www.mybanker.dk mærker de også, at der er efterspørgsel efter kontanter.

På hjemmesiden kan kunder skrive på en rentebørs, hvis de f.eks. har 100.000 kroner stående på en konto, som de gerne vil have en bedre rente på. Derefter kan bankerne på en auktion skrive, hvem der vil give den bedste rente.

Og der er gode renter at komme efter. Helt op til mellem fem og seks procent, siger John Norden, partner og direktør i mybanker.dk til TV2 Øst.

Også hos www.pengepriser.dk kan kunderne med fordel sammenligne bankernes renter, så man kan få den bedste rente på de penge, man har stående på en konto.

Men det kræver, at man selv gør noget aktivt, for at få den gode rente.

- Man skal ikke forvente, at ens egen bank henvender sig og tilbyder en bedre rente. Det skal man selv opsøge, siger John Norden til TV2 Øst.