Praktikelever åbnede ny detailbutik

Detailstuderende på ZBC i Næstved slog mandag dørene op for ny en butik. Butikken er et midlertidigt praktiksted for dem, der mangler en rigtig læreplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

'Ubuy'. 

Sådan lyder navnet på Sjællands første skolebutik, som mandag middag blev indviet på ZBC i Næstved.

Butikken skal fungere som et foreløbigt praktiksted for de elever, der har færdiggjort HG-grundforløbet, men som stadig står uden en ordinær læreplads i en virksomhed.

Eleverne har alene ansvaret for driften af butikken, og de skal derfor selv tage hånd om blandt andet kundeservice, indkøb og markedsføring.

Tættere på erhvervslivet

Målet med 'Ubuy' er at bringe de unge endnu tættere på det erhvervsliv, som de på sigt skal være en del af.

- Det skal være rigtige varer, og det skal være rigtige penge, vi bruger, og derfor er der både dankort og kontanter. Jo mere virkelighedsnært, vi kan gøre det, jo mere tror vi på, at eleverne bliver kvalificerede, siger Morten Emborg, der er uddannelsesdirektør på ZBC.

Klar til at løfte opgaven

Eleverne, der på skift skal stå bag disken og ekspedere kunderne, var begejstrede for butikken og klar til at løfte opgaven.  

- Jeg synes, det er rigtig dejligt, at vi kan få lidt erfaring, inden vi kommer ud. Tidligere har det nemlig været ligesom på et jobcenter, hvor vi bare har søgt, men nu sker der lidt mere, siger Melanie Stougaard, der er elev i praktikcentret på ZBC i Næstved.

Indvielsen foregik ved en officiel reception, hvor både elever, lærere og Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen, var mødt op.