¨

Præstø-forstander raser mod ulykkesrapport

Foto: TV ØST

Forstanderen på Lundby Efterskole er stærkt utilfreds med havarikommissionens rapport om Præstø-ulykken.

Forstander på Lundby Efterskole, Truels Truelsen, retter på forhånd en skarp kritik mod den længe ventede rapport om ulykken på Præstø Fjord, hvor 13 elever og to lærere kæntrede. Det skriver Sjællandske.

Rapporten bliver offentliggjort om cirka to uger, oplyser avisen.

- Jeg har været meget spændt på at se udkastet til rapporten, for jeg synes der er brugt meget tid på den.

- Ved nærmere eftersyn må jeg nu sige, at det ikke virker til at være gennemarbejdet, siger forstanderen, der føler, at hans person i rapporten bliver "jagtet massivt".

Rapporten er lavet af Den Maritime Havarikommission, som har indsamlet oplysninger og analyseret ulykken, hvor 13 elever fra Lundby Efterskole og to lærere kæntrede i vinterkoldt hav i februar i år.

- Der er faktuelle fejl i rapporten og detaljer, som er udeladt. At Den Maritime Havarikommission skal undersøge sagen er som at sætte politiet til at undersøge sig selv, siger Truels Truelsen.

Han mener, at rapporten er farvet af Søfartsstyrelsens kritik af Lundby Efterskole, skriver Sjællandske.

Syv af de 13 efterskoleelever var tæt på druknedøden i det iskolde vand. De blev indlagt på Hammel Neurocenter i Østjylland.

Formentlig først om et par måneder vil de sidste to blive udskrevet.

Ifølge centrets ledende overlæge Merete Stubkjær Christensen er der stor forskel på, hvor hårdt de unge er ramt af ulykken.

Nogen vil kunne få en tilværelse tæt på det normale, mens de hårdest ramte fortsat skal være i døgnbehandling, oplyser hun.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App