¨

Præstø-forældre rystet

Foto: TV ØST

Den foreløbige rapport om Præstø-ulykken ligger nu klar, men ifølge forstanderen er den mangelfund og farvet. Kritikken ryster flere forældre til ofrene, der mener han løber fra sit ansvar.

Steen Thomsen er i dag forarget over at læse avisens overskrift.

- Jeg er dybt rystet over, at man stiller sig frem og nærmest vasker sine hænder på den måde, siger Steen Thomsen.

Den foreløbige rapport, der skal kaste lys over den ulykke, der har haft store konsekvenser for hans datter Malene, bliver nu skarp kritiseret af ledelsen på Lundby efterskole.

I havarikommissionens udkast bliver der blandt andet konkluderet, at der var:

"...en manglende erkendelse hos ledelsen på Lundby Efterskole af de risici, der var forbundet med dragebådssejlads."

"..Hverken skolens ledelse eller lærerne forholdt sig kritisk og nøgternt til det sikkerhedsmæssigt forsvarlige i dragebådssejlads.."

Konklusioner som forstanderen på Lundby Efterskole, ifølge Sjællandske, ikke kan genkende. Efterskolen havde nemlig mundtlige aftaler omkring sikkerheden.

-Det er ikke godt nok. Det burde have været skrevet ned, og der burde være fulgt op på, at man fulgte de retningslinjer. At man ikke bare har overladt ansvaret til en enkelt, siger Steen Thomsen.

Malene er i dag udskrevet fra Hammel Neurocenter, men skal forsat genoptræne i lang tid. Tilbage sidder hendes far - Steen Thomsen med et spørgsmål, som han stadig mangler at få svar på.

- Hvorfor tør I ikke at stå frem og sige, at I har et ansvar for, hvad der er sket? Det er det, der undrer mig mest, siger Steen Thomsen.

Lundby Efterskole ønskede i dag ikke at svare på Steen Thomsens spørgsmål.

02:22 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App