Poulsen-skifte kan forgylde barndomsklubber

Christian Poulsen har fået et tilbud fra Juventus. Hvis han skifter klub, så vil det skæppe godt i kassen i hans tidligere klubber - blandt andet i Holbæk og Asnæs.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den italienske storklub Juventus i Torino er villig til at betale 75 millioner kroner for Christian Poulsen, der i øjeblikket spiller for Sevilla i Spanien.

Hvis handlen går igennem, så får hans tidligere klubber en del af transfersummen. Det skyldes FIFAs regler om den såkaldte solidaritetsbetaling. Her i regionen vil det er det hjælpe gevaldigt på kassebeholdningen i Holbæk og Asnæs. Det skriver bold.dk.

Holbæk får halvanden million kroner, mens Asnæs vil nyde godt af omkring en million kroner.

- Det vil vi da blive utrolig glade for. Jeg forestiller mig, at vores ungdomsafdeling kan bruge en del af pengene på en træningstur til Torino, og så kan vores omklædningsfaciliteter også blive bedre, siger Helle Lindberg, der er formand for Asnæs Boldklub.

I Holbæks nye overbygningsklub, Nordvest FC, understreger man, at eventuelle penge fra Poulsens klubskifte vil gå til moderklubben i Holbæk.

Reglerne om solidaritetsbetaling foreskriver, at alle klubber, der har haft en spiller i truppen fra hans 12. til hans 23. leveår, skal dele fem procent af transfersummen, når spilleren skifter over landegrænser. Klubberne skal have ti procent af de fem procent for hver sæson spilleren har været i klubben i den periode.

Christian Poulsen spillede i Asnæs fra han var syv år, til han var 15 år, men klubben tilgodeses altså kun for perioden fra han var 12 år.