Post Danmark dropper forringelser

Post Danmark bøjer sig for kritik. Bebudede nedskæringer i landdistrikter blødes op, og erhvervslivet vil kunne få post før kl. 10 uden at betale ekstra.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Massiv kritik får nu Post Danmark til at ændre servicen på landet, skriver JydskeVestkysten.

Folk ude i landdistrikterne, regeringspartiet Venstre og transportminister Carina Christensen har i længere tid presset på for at hindre de forringelser, der var lagt op til fra nytår.

Presset har virket. Nu bliver det alligevel muligt at betale regninger og købe frimærker hos postbuddet, ligesom der åbnes der mulighed for at betale med en crosset check.

Der var også lagt op til, at foreningsblade kun kunne udsendes i mindst 3000 eksemplarer i et bestemt postdistrikt. Også det er nu lavet om, så der kan sendes færre ud i mindre distrikter på bestemte tidspunkter af året, hvor postbudene ikke har så travlt.

Endelig sidestilles land og by, når det gælder postomdeling til virksomheder, der ønsker at få posten uddelt inden klokken 10.00.

Her havde Post Danmark lagt op til en fordobling af prisen på landet.

- Det er de tre væsentligste punkter, der er blevet ændret. Vi er meget tilfredse med den justering, Post Danmark har foretaget, for det ligger os meget på sinde, at folk, og det gælder især de ældre, på landet kan få en ordentlig postservice, siger Venstres trafikordfører Kristian Pihl Lorentzen, der efter flere henvendelser tog sagen op over for transportministeren.

- Det er positivt, at Post Danmark i stor udstrækning har lyttet til den kritik, der har været, og er kommet med en række forandringer for at imødekomme kritikken, siger Carina Christensen.

.