Portørstrejke: Rengøringsfolk holdt også fagligt møde

Rengøringspersonalet på Slagelse Sygehus har holdt fagligt møde, men nedlægger ikke arbejdet, som portørerne ellers har gjort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Portørerne på Roskilde, Næstved, Nykøbing Falster, Slagelse og Holbæk Sygehuse har nedlagt arbejdet torsdag morgen. 

Samtidig havde servicepersonalet på Slagelse Sygehus indkaldt til fagligt møde. Servicepersonalet står især for rengøringsopgaverne på sygehuset

Mødet endte med, at sygehusets rengøringsfolk ikke nedlægger arbejdet. Det fortæller formanden for 3F i Slagelse, Jane Møller til TV ØST.

Varslingsbreve til 22 portører

Både portører og rengøringspersonale har fået stillet i udsigt af Region Sjælland, at de skal uddanne sig til serviceassistenter, men det har især portørerne været modstandere af.

Onsdag fik 20 portører og en rengøringsassistent i regionen varslingsbreve, der fortalte, at de vil blive opsagt, hvis de ikke går i gang med uddannelsen.

Hensigten er, at serviceassistenterne både skal kunne løse portøropgaver og rengøringsopgaver og dermed være mere fleksible.

Region Sjælland: Vi er forundrede

Administrerende direktør Per Bennetsen, Region Sjælland, siger, at regionen er forundret over strejken.

- Vi er overraskede over, at portørerne tager et så drastisk skridt som en ulovlig og overenskomststridig arbejdsnedlæggelse. Vi har haft mange forhandlinger og drøftelser med de faglige organisationer gennem mere end tre år, og vi har imødekommet mange af portørernes ønsker. Forhandlingerne er afsluttet, og vi forventer, at portørerne stopper den ulovlige arbejdsnedlæggelse, siger han i en skriftlig udtalelse. 

TV ØST følger sagen.