Portører protesterer over ny uddannelse: I dag bliver 22 varslet om fyring

I dag er der prikkerunde blandt portørerne i Region Sjælland. 22 portører står til at miste deres arbejde, lyder det fra FOA.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag bar en portør på Slagelse Sygehus sørgebind. 

For i dag bliver 22 portører i Region Sjælland varslet om, at de vil blive fyret. 

Prikkerunden kommer på baggrund af, at portørerne og rengøringsassistenser skal forenes til én gruppe - nemlig serviceassistenter. Men det er et projekt, som møder meget modstand blandt portørerne.

Og dem, som altså ikke har ønsket at efteruddanne sig, får nu et varslingsbrev i hånden i dag. Hvordan portører og fagforbund forholder sig til det, ved de først, når de står med brevet.

- Nu skal vi først se, hvad der står i varselsbrevet, siger Ann Søgaard, sektorformand for FOA. 

Hvorfor ikke mere lydhør?

Den 24. maj var der et møde mellem Region Sjælland og FOA. På mødet havde fagforbundet håbet på, at de to parter kunne nå til en løsning, der ville betyde, at den nye ordning, hvor portører bliver servicemedarbejdere, kunne gøres mere frivillig.

Men det kom der ikke noget ud af, lød det fra Ann Søgaard efter mødet. Derfor måtte formanden konstatere, at der ikke er meget at gøre for de portører, der ikke vil videreuddanne sig som servicemedarbejdere. 

- Helt ærligt? Jeg kan ikke forstå, hvorfor regionen ikke er mere lydhør og hører på, hvad den her personalegruppe har at sige, siger Ann Søgaard. 

Rettet kl. 11.17
Tidligere stod der i denne artikel, at 22 portører onsdag vil blive fyret, men det er ikke korrekt. De 22 pågældende modtager onsdag et såkaldt varslingsbrev om, at de vil blive fyret, hvis de ikke går med til at blive servicemedarbejdere. De reelle fyringer sker altså først senere.