Portører demonstrerer i København

Portører i Region Sjælland og Hovedstaden demonstrerer for en ny erhvervsuddannelse for portører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 11.00 bevægede en flok portører sig fra Rigshospitalet i København og ud til Danske Regioners hovedsæde på Dampfærgevej på Østerbro.

Demonstrationen var arrangeret af portører i Region Hovedstaden og flere portører fra Region Sjællands sygehuse var med. 

quote Vi synes, det er fuldstændigt urimeligt, at mens vi venter på en ny portøruddannelse, så afvikler de enkelte regioner portørfaget, som man kan se det ske i Region Sjælland

Jens Anker Clausen, fællestillidsrepræsentant for portørerne på Rigshospitalet

Arrangementet var en markering af, at portørerne bakker op om en kommende erhvervsuddannelse til portører - og dermed også et statement mod den serviceassistentuddannelse, som Region Sjælland vil tvinge igennem overfor portører og regøringsfolk, og som har fået portører i begge regioner til at nedlægge arbejdet de seneste dage.

- Vi er her for et at levere et budskab til Danske Regioner. Ved sidste overenskomst lavede FOA og Danske Regioner en aftale om, at man ville etablere en ny erhvervsuddannelse for portørerne. Den venter vi stadig på, siger Jens Anker Clausen, som er fællestillidsrepræsentant for portørerne på Rigshospitalet, og fortsætter:

- Vi synes, det er fuldstændigt urimeligt, at mens vi venter på den uddannelse, så afvikler de enkelte regioner portørfaget, som man kan se det ske i Region Sjælland.

Ønsker dialog om ny portøruddannelse

Mange portører i Region Sjælland er ikke interesserede i at tage serviceassistentuddannelsen, som efterfølgende vil medføre, at de også skal løse rengøringsopgaver, ligesom rengøringsfolkene skal løse portøropgaver.

Ifølge regionen skal det gøre planlægningen af arbejdet på sygehusene mere fleksibelt, men portørerne frygter bl.a. at rengøringsfolkene ikke bliver klædt ordentligt på til at kunne håndtere hjertestop og traumepatienter - opgaver som portørerne løser i dag.

Ved dagens demonstration deltog Kjeld Viberg Goldbeck, som til daglig arbejder som portør på Næstved Sygehus. Og han er bekymret for, hvilke konsekvenser regionens planer får for ham og kollegerne. 

- Vi demonstrerer, fordi Region Sjælland vil trække en uddannelse ned over hovedet på os, som vi ikke er enige i. Vi får dårligere vilkår, i forhold til de vilkår vi har som portører, siger Kjeld Viberg Clausen og fortsætter:

- Vi vil gerne opnå, at regionen sætter planen på hold, så vi kan få gang i en god dialog. Det føler vi ikke, at vi har haft endnu. Vi vil gerne have en god dialog om, hvad vi skal have af uddannelse, os portører, afslutter Kjeld Viberg Clausen.

Utilfredseheden med den nye serviceassistentuddannelse er også årsagen til, at flere portører tirsdag har fortsat med at strejke på sygehusene i Holbæk, Nykøbing Falster, Slagelse, Næstved og Roskilde.