Politisk flertal vil se på Kattegatforbindelse

Politikerne på Christiansborg bliver mere og mere lune på idéen om en fast forbindelse over Kattegat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Mindre end fire måneder efter, at idéen om en bro over Kattegat blev lanceret, tyder alt på, at broen, der skal forbinde Jylland og Sjælland, er tæt på at have opbakning fra hele Folketinget. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

Socialdemokraterne er klar til hurtigst muligt at afsætte 50-100 millioner kroner til at undersøge, hvordan man kan bygge en bro over Kattegat. Dansk Folkeparti er enig, og De Konservative bakker op. Samtidig kalder Venstres trafikordfører Kattegat-broen for det mest realistiske fremtidsprojekt. De radikale taler om kæmpe perspektiver.

Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, er begejstret:

- Efterhånden som jeg taler med trafikforskere, andre politikere og almindelige mennesker, bliver jeg mere og mere overbevist om, at Kattegat-broen vil være uhyre interessant. Derfor bør vi afsætte 50-100 mio. kr. til at undersøge forholdene nærmere. Det vil være uhyre attraktivt med en Kattegat-bro, hvis det kan gøre det muligt at rejse med tog fra København til Århus på godt en time, siger Magnus Heunicke.

De Radikale har især fokus på togmulighederne.

- Med en jernbane over Kattegat, ligger der nogle kæmpe perspektiver i sådan en bro, mener trafikordfører Martin Lidegaard (R), og både trafikordførerne Henriette Kjær (K) og Kristian Pihl Lorentzen (V) vil have undersøgt sammenhængen i Kattegat-projektet nærmere.

- Hvis tingene hænger sammen, er Kattegat-broen det mest realistiske af de fremtidige projekter efter Femern-broen. Dermed er ikke sagt, at vi allerede nu er klar til at bygge broen. Men jeg håber, at vi i begyndelsen af 2008 vil have truffet beslutning om, hvilke store projekter, der skal prioriteres, lyder det fra Venstres trafikordfører.

Transportminister Flemming Hansen (K) vil vente med at tage stilling, indtil Infrastrukturkommissionen til efteråret afleverer sine anbefalinger.

/ritzau/