Politisk analyse: Afskedigelsen af sygehusdirektør kommer ikke som en overraskelse

Der har det seneste floreret rygter om, at der skulle ske noget med ledelsen på universitetshospitalet, lyder det fra TV ØST's politiske redaktør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommer afskedigelsen som en overraskelse?

- Det kan man ikke rigtig sige.

Sådan lyder det fra TV ØST’s politiske redaktør, Ivan Nielsen, efter Henrik Villadsen netop er blevet fritstillet som sygehusdirektør for Sjællands Universitetshospital, som danner paraply over Roskilde og Køge sygehuse.

- Der har været rygter her på det seneste i en til to måneder om, at der skulle ske noget med ledelsen på Køge og Roskilde Sygehuse. Samtidig har politikerne snakket om, at Henrik Villadsen har været rigtig god til at udvikle det her nye Universitetshospital, men det har knebet med driften. Og det siger de altså i henhold til de underskud, der har været de seneste par år, lyder det fra Ivan Nielsen.

quote Samtidig har regionsrådsformanden Heino Knudsen (S) og hans flertal virkelig et akut behov for at få lukket hullet i kassen. Det her skal ikke ske igen

Ivan Nielsen, TV ØST's politiske redaktør

For Sjællands Universitetshospital har i 2018 et merforbrug på 120 millioner kroner.

Regionsrådsformand investerede sin troværdighed

Ifølge Region Sjællands administrerende direktør, Per Bennetsen, bliver Henrik Villadsen fritstillet, fordi der trænger til nye kræfter i spidsen af Sjællands Universitetshospital.

Og spørger man politisk redaktør Ivan Nielsen er det her en sag, som er langt fra afsluttet endnu.

- Ved det næste regionsrådsmøde er der flere partier, der har bebudet, at de kommer med forslag, som skal begrænse antallet af fyringer. Samtidig har regionsrådsformanden Heino Knudsen (S) og hans flertal virkelig et akut behov for at få lukket hullet i kassen. Det her skal ikke ske igen, forklarer Ivan Nielsen.

- Man skal tænke på, at Heino Knudsen investerede noget af sin troværdighed, da han i forbindelse med det seneste regionsrådsmøde, hvor der var masser af demonstranter, forklarede alle de mennesker, hvorfor det var nødvendigt med de her fyringer på grund af regionens dårlige økonomi ude på sygehusene. Og så nytter det jo ikke noget, hvis det for eksempel om et par måneder eller tre i det nye år går galt igen. Så har regionsrådsmanden virkelig et problem, og derfor skal der styring på økonomien nu.

Politikernes troværdighed er spil

Det er ikke lang tid siden, at regionen måtte fyre 198 ansatte, fordi regionen skal spare 184 millioner kroner i 2019.

Samtidig udtaler Region Sjællands direktør, Per Bennetsen, at der nu skal styr på økonomien.

- Så er det klart, at man er inde og kigge på, i forlængelse af den økonomiske situation, hvordan styres økonomien, både på sygehuset, men i sammenspil med regionen, lyder det fra Per Bennetsen.

- Det er klart, at når vi ser, at der har været et merforbrug i nogle år på det sygehus, og der har været nogle ting, som har været svære at styre, så skal vi finde nogle løsninger og se på, hvordan kan vi så styre på en anden måde, siger Per Bennetsen.

Men hvordan det går, bliver vi først klogere på næste år.

- Så finder vi ud af, om pengene passer, om der er styr på budgettet. Men hvis det ikke gør, så er det ikke noget, man kan tørre af på en splinterny sygehusledelse. Så peger pilen jo på politikerne. Så er det deres troværdighed, der er på spil, lyder det fra TV ØST’s politiske redaktør.