Politireform skal undersøges

Der har både blandt borgere og politifolk været heftig kritik af politireformen - også her i regionen. Nu skal den undersøges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For nylig gennemgik politiet cirka 300 sager om mulige svigt, men undersøgelsen fastslog, at meget få klager kunne forbindes direkte til reformen. Det blev dog samtidig konstateret, at der har været store problemener med telefonbetjeningen af borgerne.

Rigspolitichef Torsten Hesselbjerg og rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen skal nu lave en "samlet redegørelse for de justeringer og tilpasninger af reformen, som er gennemført eller ved at at blive gennemført," lyder det i en pressemeddelelse fra justitsministeren.

De ansattes organisationer skal være med i arbejdet - også når det gælder om at komme med forslag til nye tiltag, som kan imødekomme kritikken.

Den intense negative presseomtale fik forleden Politiforbundet i Danmark til at reagere meget kraftigt. Forbundsformand Peter Ibsen beskyldte presse og politikere for helt at ignorere, at der også blev begået fejl i politiet før indførelsen af reformen.

- Stop heksejagten, lød det fra Peter Ibsen