Politikere skyld i trafikoffers død

En overlæge på Kalundborg Sygehus siger nu, at det er den nye sygehusstruktur, der kostede en 69-årig mand livet efter en trafikulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 69-årige kom i fredags ind under en lastbil i Kalundborg og blødte til døde. Og det var ikke sket, hvis det ikke var for den nye sygehus-struktur. Det mener i hvert fald Lars Bitsch-Larsen, som er administrerende overlæge på Kalundborg Sygehus og medlem af Kalundborg Byråd for Venstre.

 - Hvis politikerne ikke have lukket akut-kirurgien her i Kalundborg, så havde den 69-årige efter alt at dømme være i live, siger overlægen til Ekstra Bladet.

Den 69-årige mand lå på gaden med hul på pulsåren i benet, efter at en lastbil havde trillet ind over ham. Forbipasserende forsøgte at standse blødningen indtil ambulancen kom og kørte ham til sygehuset i Slagelse, der ligger 45 kilometer væk.

- Hvis sådan en patient skal overleve må pulsåren lukkes i løbet af fem minutter, og det var den blevet, hvis Kalundborg Sygehus stadig havde haft en akut-kirurgi, mener overlæge Lars Bitsch-Larsen.

Lennart B. Larsen der er socialdemokratisk medlems af sygehusudvalget i region sjælland er lodret uenig.

- Den mand skal kaldes ind til en alvorlig samtale. Jeg fatter ikke at en læge kan komme med sådan noget vrøvl. Intet sygehusvæsen i verden, uanset hvor finmasket det er kan redde en patient med hul på en pulsåre. Og det behøver man ikke være læge for at forstå, siger han til Ekstra Bladet.