¨

Politikere skyld i trafikoffers død

En overlæge på Kalundborg Sygehus siger nu, at det er den nye sygehusstruktur, der kostede en 69-årig mand livet efter en trafikulykke.

Den 69-årige kom i fredags ind under en lastbil i Kalundborg og blødte til døde. Og det var ikke sket, hvis det ikke var for den nye sygehus-struktur. Det mener i hvert fald Lars Bitsch-Larsen, som er administrerende overlæge på Kalundborg Sygehus og medlem af Kalundborg Byråd for Venstre.

 - Hvis politikerne ikke have lukket akut-kirurgien her i Kalundborg, så havde den 69-årige efter alt at dømme være i live, siger overlægen til Ekstra Bladet.

Den 69-årige mand lå på gaden med hul på pulsåren i benet, efter at en lastbil havde trillet ind over ham. Forbipasserende forsøgte at standse blødningen indtil ambulancen kom og kørte ham til sygehuset i Slagelse, der ligger 45 kilometer væk.

- Hvis sådan en patient skal overleve må pulsåren lukkes i løbet af fem minutter, og det var den blevet, hvis Kalundborg Sygehus stadig havde haft en akut-kirurgi, mener overlæge Lars Bitsch-Larsen.

Lennart B. Larsen der er socialdemokratisk medlems af sygehusudvalget i region sjælland er lodret uenig.

- Den mand skal kaldes ind til en alvorlig samtale. Jeg fatter ikke at en læge kan komme med sådan noget vrøvl. Intet sygehusvæsen i verden, uanset hvor finmasket det er kan redde en patient med hul på en pulsåre. Og det behøver man ikke være læge for at forstå, siger han til Ekstra Bladet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App