Politikere på druktur

Politikere fra Guldborgsund kommune brugte 140.000 kroner på druktur til Tyskland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune har netop modtaget syv millioner kroner fra Velfærdsministeriet, fordi den tilhører gruppen af særligt vanskelligt stillede kommuner.

Men kommunen er ikke dårligere stillet end, at politikere og embedsmænd blot en uge før ministeriets beslutning kom hjem fra en studietur til 140.000 kroner.

Turen gik til Tyskland, hvor delegationen fra Lolland-Falster skulle kigge på kunst. Men studierne gik aften og nat over i barbesøg, som skatteyderne i den trængte kommune nu får lov at betale, skriver Ekstra Bladet, der fulgte efter politikerne.

Især byens socialdemokratiske borgmester, Kaj Petersen, førte an i løjerne. Allerede den første aften ledte han en gruppe på seks personer til baren Billard-Forum i Düsseldorf. Her ville en byråds-kollega efter midnat gerne tilbage på hotellet, fordi han var beruset, men det ville borgmesteren ikke tillade. I stedet råbte han til forsamlingen, at de skulle tage og drikke noget øl og spiritus, når de nu var gået i byen.

Da Ekstra Bladet konfronterede borgmesteren med oplysningerne, nægtede han gentagne gange at have været på baren. Først da avisen fortalte om billeddokumentationen, erkendte borgmesteren, at det måtte være sandt. Men det fik ham ikke til at fortryde de våde aftener og markante opfordringer.

- Vi knokler røven ud af bukserne det meste af året. Skulle vi så en gang imellem gå i byen og slå en skævert, kan jeg ikke se noget galt i det, siger borgmester Kaj Petersen til Ekstra Bladet.

Men det syn deler Venstres kommunalordfører i Folketinget, Erling Bonnesen, langtfra.

- Fremover vil vi forsøge at være ekstra opmærksomme, når vi får tilsyneladende hykleriske forklaringer i ansøgningerne om ekstra midler, siger Erling Bonnesen til Ekstra Bladet.