Politikere ønsker mere kontrol af hundekenneler

Et indslag på TV2 ØST om hundekennelen Hovawart fra Haslev får nu folketingspolitikere til at reagere. Politikerne vil sikre at folk fremover slipper for indavlede og syge hunde fra kenneler uden tilladelse til at sælge dyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I går kunne vi fortælle om en kennelejer, der sælger hundehvalpe uden at have tilladelse til det. (Se indslag)

I dag var der stærk forargelse blandt politikere på Christiansborg efter TV2 ØSTs indslag om salg af hundehvalpe fra Kennelen Hovawart.

- Det er rigtigt synd. Jeg bliver helt skidt tilpas af at se på det, siger Bente Dahl, dyrevelfærdsordfører for det radikale venstre.

- Han skal ikke engang have lov til at opdrætte en skovsnegl, siger Christian H. Hansen, dyrevelfærdsordfører for dansk folkeparti.

Dyrevelfærdsordførene reagerer på, at der fortsat sælges hundehvalpe fra Kennelen, som tidligere gik under navnet Hof Joy.

Som vi fortalte i går, så har flere købt syge hundehvalpe fra kennelen. Blandt andet Jan og Malene Jørgensen fra Ruds Vedby, der købte en hund med hofteledsdysplasi fra Hof Joy.

I dag hedder kennelen Hovawart og ejeren hedder Torben Weiss - stedfar til den tidligere ejer af Hofjoy. I dag har han ikke tilladelse til at sælge hunde. Og det er en sag for politiet, siger begge ordførere, der også mener, at der er brug for mere kontrol på området