¨

Politikere i fælles kamp for bedre miljø-overvågning

Politikere i fælles kamp for bedre miljø-overvågning.

Folketingsmedlemmerne fra Lolland-Falster kæmper for at få miljøovervågning af Østersøen til landsdelen.  Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Forsvarsministeriet sidder lige nu og gransker, om der skal placeres et miljøovervågningsskib i Gedser og et fly til havovervågning med base i Maribo.

Bag det hele står de lokale folketingsmedlemmer fra Lolland-Falster. Især Flemming Bonne (F) og Henrik Høegh (V) har talt sammen og rejst det i deres respektive folketingsgrupper.

Og nu har Venstres forsvarsordfører Karsten Nonbo sørget for, at sagen nu skal drøftes i Folketingets forsvarsudvalg.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi ved at stå sammen om de lokale mærkesager kan skaffe resultater. Og jeg håber meget på det her, for jeg er ikke i tvivl om, at der skal oprettes et miljøberedskab i forhold til Østersøen, så vi undgår de store miljøkatastrofer, siger Henrik Høegh.

Socialdemokraternes Lennart Damsbo-Andersen er enig.

- Der er ikke noget beredskab i øjeblikket, og der er hele tiden øget skibstrafik gennem Østersøen. Der skal vi have overvågning, men måske også kigge på at udstyre redningsstationen i Gedser, så de kan rykke ud, når ulykken er sket. I stedet for at man skal vente i en uge på, at der kommer et skib fra Frederikshavn og renser op, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App