¨

Politikere fik ulovlig honorarstigning

Foto: TV ØST

Fem politikere i den gamle Korsør Kommune har i strid med loven givet sig selv klækkelig lønstigning. Det viser en afgørelse fra Statsforvaltningens Tilsynsråd

De fem byrådsmedlemmer bevilgede sig selv en lønforhøjelse på i alt godt en halv million kroner for at sidde i bestyrelserne for de kommunalt ejede forsyningsselskaber, der blandt andet leverer vand, varme og el. Efter flere års kamp har Dansk Folkepartis Peter Lotinga fået tilsynets ord for, at de fem politikere var inhabile, da byrådet besluttede at hæve honorarerne.

- Det var så klart, at man her ville sætte honoraret op fra 180.000 kr. om året til helt op mod 740.000 kr om året til 5 politikere. Det synes jeg ikke, man kunne gøre uden at fortælle vælgerne det, siger Peter Lotinga, der i dag sidder i Slagelse Byråd.

De fem byrådsmedlemmer, med daværende borgmester i Korsør Flemming Erichsen i spidsen, var med til at fjerne et øvre loft over honoraret for at sidde med i bestyrelserne. Det medførte en samlet forøgelse af honoraret på godt en halv mio. kr. til de fem medlemmer.

- Bestyrelsens medlemmer har længe ment, at det var et meget dårligt honorar, man fik, vi havde jo også folk fra erhvervslivet. Derfor besluttede man sig for, at vi skulle have de samme honorarer som i Slagelse Forsyning, som vi jo også senere skulle lægges sammen med, fortæller Flemming Erichsen (S).

Tilsynsrådet vil ikke kræve at de fem medlemmer, hvoraf 3 nu sidder i Slagelse Byråd, skal betale pengene tilbage.

- Tilsynet mener ikke pengene skal betales tilbage, men jeg synes jo, at vi andre politikere godt kan sige at det burde de gøre af moralske årsager, siger Peter Lotinga

- Vi har jo handlet som byråd ud fra den rådgivning, vi fik fra en række eksperter. Vi har handlet ud fra en god tro om, at det her kunne vi tillade os, siger Flemming Erichsen, der i dag sidder i Slagelse Byråd

Slagelse Kommune har nu genindført en øvre grænse for honorarerne for bestyrelsesarbejdet i de kommunalt ejede forsyningsvirksomheder. Loftet er på omkring 200.000 kr. til deling blandt samtlige medlemmer pr. selskab.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App