¨

Politiker vil have kæmpe besparelse i byrådet

Foto: TV ØST

En omstridt beslutning om at spare millioner på udgifterne til hjerneskadede skal nu i byrådet. En af politikerne mener, at beslutningen er truffet af for få.

Det skal være byrådet, der afgør, hvorvidt der skal spares millioner på udgifterne til hjerneskadede borgere i Næstved Kommune. Det mener Lars Hoppe Søe, der er radikalt medlem af byrådet.

Læs også: Kommune sparer millioner på hjerneskadede borgere

I denne uge kom det frem, at der skal spares i alt 17,8 millioner kroner på handicapområdet. Alene på Obovej, der er et botilbud til hjerneskadede, skal der spares 5,7 millioner kroner. Beslutningen er truffet af de 5 medlemmer i omsorgsudvalget, og det har fået Hoppe Søe til at reagere.

- De har besluttet at spare, hvad der svarer til en tredjedel af budgettet på Obovej, og jeg mener, at en så stor beslutning med så vidtrækkende konsekvenser skal træffes af byrådet, og ikke af 5 medlemmer alene, siger Lars Hoppe Søe, der selv vil sørge for, at den kommer i byrådet, hvis ikke borgmester Carsten Rasmussen (S) gør det af sig selv.

Se indslaget med hjerneskadede Henrik Sommer, der sammen med sin mor fortæller om sin bekymring omkring til besparelserne.

Lars Hoppe Søe medgiver, at der er behov for at spare, men siger, at han vil kæmpe for, at det ikke sker i den størrelsesorden, der er lagt op til nu. Han tvivler på, at der er opbakning i byrådet til det nuværende forslag.

Her kan du høre Lars Hoppe Søes kommentar til sagen, og hvornår han regner med at bringe sagen for byrådet.

00:50 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App