Politifolk til jobmesse

570 politifolk fra Midt- og Vestsjællands Politi samles i Ringsted for at høre om jobmuligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Godt 280 politifolk var i dag samlet i Ringsted Hallerne. Midt- og Vestsjællands Politi havde arangeret en jobmesse og her kunne betjentene få informationer før de skulle aflevere en ønskeliste med tre arbejdssteder.

- Det er meget anderledes, jeg har været på erhvervsmesser og jobmesser hvor jeg har skullet fortælle om mit arbejde, men her er det mig der spørger om nogle ting, siger politiassistent Marianne Larsen fra Holbæk.

Baggrunden for jobmessen er at politireformen har skabt 12 nye politikredse i Danmark og dermed omrokeringer af forskellige afdelinger. Politifolkene skulle derfor indhente vigtig information om de forskellige afdelinger.

- Jeg har ikke fundet noget konkret endnu, men jeg kigger og så beslutter jeg mig når dagen er gået, siger Morten Hylleberg fra beredskabsafdelingen ved Politiet i Roskilde.

- Her kan man få præcise funktionsbeskrivelser på de forskellige stillinger og hvilke faglige områder man skal beskæftige sig med osv, siger personalechef Jan Elleby ved Midt- og Vestsjællands Politi.

De fleste betjente vi talte med i dag syntes at jobmessen er en god idé. Men hos politiforbundet melder man om mange kolleger er usikre på fremtiden.

- Når man sammelægger 54 politikredse til 12 store nye politikredse så er der selvfølgelig en hel del kolleger der går med en frygt for at de enten skal flyttes til et andet tjenestested eller at de skal flyttes til et andet arbejdsområde, siger formanden for Politiforbundet Peter Ibsen.

Politiforbundets formand peger dog på at erfaringer fra Københavns Politi har vist, at langt de fleste betjente får en af deres første proriteringer når deres ønsker bliver gennemgået.

Ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi regner med, at alle politifolk har fået besked om deres nye arbejdssted før sommerferien.

Jobmessen fortsætter i morgen torsdag.