Politiet vil alkoholteste alle

Trafikanter, der standses af politiet, bør rutinemæssigt alkoholtests. Det mener Rigspolitiet, der i øjeblikket arbejder på en såkaldt "spritstrategi".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Seertest:

/* */

Det skal være lige så almindeligt at blive alkoholtestet som at fremvise sit kørekort, når man bliver standset af politiet. Sådan lyder det mandag fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, efter at nye tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af spiritusrelaterede trafikdrab sidste år steg med 53 procent.

- Vi arbejder i øjeblikket på en samlet, landsdækkende spritstrategi, hvor vi fra Rigspolitiets side lægger op til, at bilister alkoholtests rutinemæssigt, når de er blevet standset, siger vicepolitikommissær Per Lundbæk fra Færdselscentret.

Han understreger, at forslaget om obligatorisk alkoholtest skal diskuteres med de enkelte politikredse, før det kan vedtages.

- Med vores nye screeningsudstyr er det teknisk muligt at alkoholteste alle. Men det handler om at få lavet nogle retningslinjer, som politiet lokalt kan gå med til, siger Per Lundbæk.

/ ritzau /