Politiet spilder tid som babysitter

Polititet i Nykøbing Falster har fået nok af ligegyldige og bagatelagtige hendvendelser fra folk, der tror, at Politiet skal tage sig af deres personlige problemer og mindre nabostridigheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 På politistationen i Nykøbing Falster, kimer telefonerne uafbrudt.

Folk ringer ind for at få fjernet affald fra vejene, i stedet for at fjerne det selv, eller for at få politiet til at ringe på hos en nabo, der spiller for højt, i stedet for selv at tage konflikten.

- Folk er blevet mere konfliktsky og bange for at løse deres egne problemer, alle tror nærmest at naboen er voldspsykopat, sige vagthavende Kim Bak.

Og det er et stigende problem, at politiet bliver bedt om at tage sig af alverdens småtterier. Kim Bak har tydeligt kunne mærke, at der er flere der ringer til politiet, med personlige problemer eller ting i småtingsafdelingen.

Det er især sociale problemer og nabostrid er blandt topscorerne i opkaldene, der får politiet til at ryste på hovedet.

- Mange tror, at politiet skal agere mor og far for befolkningen, og de opfører sig nærmest som børn, der vil have de voksne til at løse deres problemer, i stedet for selv at tage hånd om det, siger Kim Bak.

Han understreger samtidig, at det er vigtigt at folk ikke er bange for at ringe til Politiet, hvis de for eksempel er vidne til en forbrydelse, eller vil anmelde noget kriminelt. 

 - Men indimellem må man godt lige synke engang, inden man ringer til politiet, fordi naboen har lagt en brændestabel i vejsiden.