Politiet prioriterer indbrud

I Slagelse skal betjente opklare indbrud og lommetyverier fremfor grov kriminalitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Slagelse har politiet netop truffet et klart valg, skriver Politiken onsdag:

Betjente, der tidligere var beskæftiget med at bekæmpe bl.a. vold og narko, skal nu i stedet opklare lommetyveri og indbrud.

Dermed er Slagelse Politi på forkant med de tanker, som Rigspolitiet i går offentliggjorde i en redegørelse til justitsminister Brian Mikkelsen (K) om, hvordan man får den udskældte omstridte politireform bragt tilbage på ret kurs.

Fremover skal politiet satse mere på at bekæmpe den kriminalitet, som er til størst gene for almindelige borgere - i særlig grad indbrud.

I Slagelse og omegn har politiet oplevet en markant stigning i netop indbrud i private hjem. Bare i sidste weekend var der 58 - foruden en lang række lommetyverier mod specielt ældre mennesker, skriver Politiken.

Derfor etableres fra næste uge en særlig gruppe til at opklare disse forbrydelser.

Også i Nordsjællands Politi er der netop blevet nedsat en indbrudsgruppe, hvor der også er taget betjente fra blandt andet efterforskningsafdelingen, som tager sig af større sager.

»Jeg har jo ikke et skab med 100 ekstra mand, jeg kan haste ind. Når vi vælger at prioritere indbrudsområdet, så er der selvfølgelig nogle andre ting, som har lavere prioritet«, siger chefpolitiinspektør Torben Mølgaard Jensen til Politiken.

/Ritzau/