Politiet på spor af menneskehandel

38-årig kvinde blev fredag varetægtsfængslet i 28 dage, fordi politiet mener, at hun står bag menneskehandel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun troede, at hun skulle arbejde som frisør, men i virkeligheden var det et job som prostitueret, der ventede hende i Danmark. Efter at en 25-årig kvinde fra Ghana gik til Midt- og Vestsjællands politi med den historie, gik en større efterforskning i gang.

Den endte torsdag med ransagninger af flere bordeller rundt om på Sjælland, og en 38-årig kvinde fra Ghana er nu sigtet for at stå bag menneskehandlen. Hun blev fredag varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør i 28 dage.

En dansk mand er sigtet for medvirken, men politiet mener ikke, at hans rolle er lige så stor, så han blev ikke fremstillet i grundlovsforhør.

- Det er vores opfattelse, at det er hende, som har lokket den anden kvinde hertil i 2006, siger politiinspektør Magnus Andresen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Den 25-årige fortalte os, at hun var kommet herop under nogle falske forudsætninger. At hun skulle herop og arbejde som frisør, men på et tidspunkt endte hun så på nogle af de bordeller, der er i Ringstedområdet, hvor hun følte sig tvunget til at arbejde som prostitueret, fortæller han.

Politiet startede derefter efterforskningen for at finde ud af, om der var flere kvinder i samme situation.

- Vi kan nu konstatere, at hun heldigvis er den eneste, der har været udsat for det, fastslår han.

Efterforskningen af menneskehandlen viste sig at give en sidegevinst. Blandt andet sigtes en anden afrikansk kvinde sammen med en dansk mand for rufferi, fordi politiet mener, at hun står bag to bordeller i Ringstedområdet, hvor manden har stået for regnskaberne. Derudover står to prostituerede nu til udvisning, fordi de opholder sig ulovligt i Danmark.

- De er ikke handlet hertil. De er her frivilligt, og de er her for at tjene penge på prostitution, siger Magnus Andresen.