¨

Politiet og redningsfolk træner udslip, redning og diskoteksbrand

Foto: TV ØST

I 2 uger holder Beredskabsstyrelsen og politi øvelse, hvor de blandt andet firer folk ned fra tårne og standser kemiske udslip.

Beredskabsstyrelsen og politiet skal være beredt på lidt af hvert, og i disse dage træner Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi og styrelsen et bredt udsnit af mulige hændelser. Tirsdag var redningsfolk i gang i Næstved og omegn. Fra Herhufsholm-Hallen skulle der reddes personer op fra en å, ved Øverup Erhvervspark var der kemisk udslip, og på både Mogenstrup Kro og Danse Baren var der lokaler fyldt med dikoteksrøg til at gøre øvelsen virkelig, og her skulle der reddes personer ud.

Tirsdag eftermiddag havde Beredskabsstyrelsen lånt firmaet Arkils tårn, så redningsfolkene kunne øve sig på at fire en tilskadekommen person ned fra toppen af tårnet.

Flere hundrede personer deltager

Styrelsen og politiet fortsætter med øvelserne onsdag og torsdag. Redningsfolkene fortsætter med at få styr på udslip og brandeøvelser, mens politiet skal træne i at håndtere ballade i forbindelse med fodboldkampe, hvor FC Vestsjællands hjemmebane i Slagelse vil være en del af kulisserne. Der deltager flere hundrede personer fra hele Sjælland i øvelsen. Så beboerne i Slagelse vil i perioder kunne opleve temmelig meget politi på gaden, både til fods og i indsatskøretøjer. Men der er altså ingen grund til bekymring.

Også i uge 48 vil politiet holde lignende øvelser.
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App