Politiet melder om ro ved rockerborg

Der har endnu ikke været optræk til ballade på Præstøvej, siden politiet onsdag aften besluttede at lukke rockerborgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Natten til fredag har der været roligt omkring Rockerborgen på Præstøvej i Næstved, hvor udbrydergruppen Westside Nation holder til. Det fortæller Flemming Madsen, der er vicepolitikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV2 ØST.

- Der er ikke sket noget omkring huset. Vi har i går flyttet nogle motorcykler derude fra, men derudover er der orden på stedet, siger han.

Holdt vagt foran borgen

På grund af den ulmende konflikt mellem Bandidos og Westside Nation valgte politiet onsdag aften at forbyde al adgang til ejendommen, og i løbet af torsdagen har bevæbnede betjente desuden holdt vagt foran borgen.

- Vi har stadig patruljering dernede, og så fortsætter vi en meget intensiv indsats, hvor vi indsamler oplysninger for at finde ud af om truslen er gældende, eller om der sker ændringer, siger Flemming Madsen.

Alvorlig kritik

Konflikten opstod blandt andet på grund af en alvorlig kritik, som medlemmer fra udbrydergruppen rettede mod Bandidos’ ledelse i et brev fra juni måned.

I brevet blev 2 Bandidos-ledere blandt andet anklaget for at have dækket over en stikker, som medvirkede til at sende et af de øvrige medlemmer i fængsel. Derudover blev bandidos-leder Christian ’Chester’ Grünwaldt i brevet beskyldt for at have snydt flere brødre for penge.

Afspærringen af rockerborgen varer indtil videre i 7 dage, men kan dog blive yderligere forlænget, hvis det vurderes, at der også efterfølgende foreligger en konkret trussel mod Westside Nation.