Politiet må cykle eller tage bussen

Forretningsdrivende i Sorø er trætte af, at lokalpolitiet i Sorø ikke har flere biler til rådighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når telefonen ringer og politiet i Sorø skal rykke ud er der god grund til at tjekke busplanen eller finde cykelnøglen frem, skriver P4 Sjælland.

For den ene af lokalpolitiets biler er rykket til Næstved, mens landbetjenten kører rundt i den anden. Og det betyder, at politiet i Sorø ofte er låst fast til kontoret - med mindre betjentene altså sætter sig op på cyklen.

Det holder ikke, mener en gruppe forretningsdrivende fra Sorø, der nu kræver flere politibiler til byen. Én af de forretningsdrivende er Anders Lysen:

- Jeg mener, at man som minimum må finde en eller to biler mere til det lokale politi, så de kan komme rundt og hjælpe borgerne i Sorø og omegn. Og det skal gå stærkt, siger Anders Lysen.

Forgæves opkald til politiet
Ifølge Anders Lysen har de manglende politibiler skabt store problemer i Sorø:

- Vi oplever for tiden store gener med sigøjnere i Sorø, hvor man ringer til politiet og beder dem om at komme og får den besked 'vi har ikke nogen bil til rådighed, så vi kan ikke komme ud. Jeg har også hørt, at da der skete en stor ulykke på motorvejen, bad man en af vores lokale betjente om at tage derud. Og så fortæller betjenten, at så må han cykle derud, for han har ikke nogen bil at køre i, siger Anders Lysen og fortsætter:

- Det kan jo ikke være rigtigt, at politiet skal til at tage bus 234 mod Ringsted eller tage en taxa.

Lån en bil i bilpuljen
Hos lokalpolitiet i Slagelse mener man ikke, at problemet er så stort, som Anders Lysen fremlægger det. Det fortæller leder Jan Schmidt til P4 Sjælland.

Ser det skidt ud, kan de lokale politiafdelinger - som Sorø - nemlig låne en bil til planlagte opgaver fra den såkaldte bilpulje.

Og Jan Schmidt pointerer derudover, at den manglende politibil ikke har nogen betydning for de akutte udrykninger, som fortsat kører ud fra Slagelse.

Hos politiet vurderer man løbende fordelingen af biler i politikredsen, og ifølge Jan Schmidt vil man holde nøje øje med situationen i Sorø.