Politiet får nyt it-værktøj til at spotte udsatte børn

Midt- og Vestsjællands Politi har fået et nyt it-system, som gør det nemmere for dem at identificere udsatte børn tidligere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver nu nemmere for Midt- og Vestsjællands Politi at spotte udsatte børn og unge tidligere.

For politiet har fået et nyt it-værktøj, Socialsøg, som identificerer de udsatte børn. På den måde kan børnene få hjælp tidligere, så deres vilkår hurtigere bliver forbedret.

- For nyligt havde vi en sag, hvor beredskabet blev sendt ud til et husspektakel, og hvor der havde været udøvet vold mellem forældrene, siger projektansvarlig for Socialsøg i Midt- og Vestsjællands Politi Kristina Rytter i en pressemeddelelse.

quote Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds

Kristina Rytter, projektansvarlig for Socialsøg i Midt- og Vestsjællands Politi

- Via det nye system, Socialsøg, blev vi opmærksomme på sagen, og vi kunne se, at der bor en teenager i det pågældende hjem. 

Derfra er det kommunen, der håndterer sagen, lyder det.

- Vi kan ikke vide med sikkerhed, at pågældende teenager er i mistrivsel, men vi kan fortælle kommunen om vores bekymring for vedkommende, og så er det op til kommunen at reagere, siger Kristina Rytter.

Systemet kan gøre en kæmpe forskel

Systemet fungerer ved, at oplysninger fra politiets systemer trækkes ud, så politiets nøgleperson for Socialsøg kan sammenligne oplysningerne med lignende sager.

På den måde kan politiet samarbejde med kommunen, så sager om husspektakler, alkoholmisbrug og stoffer og lignende bliver videregivet til Socialforvaltningen.

- Det her værktøj kan komme til at gøre en kæmpe forskel for udsatte familier i vores politikreds, og det er et klokkeklart eksempel på, hvordan et it-værktøj systematiserer politiets oplysninger, så vi kan bringe denne vigtige viden videre. Oplysningerne kan sammen med kommunens anden viden skabe et helhedsindtryk af familiernes udfordringer, og sådan kan vi spotte børnene hurtigere, siger Kristina Rytter.

Midt- og Vestsjælland begyndte at bruge værktøjet i starten af oktober. De oplyser, at der allerede har været sager, som har givet anledning til underretninger til kommunen.