Politiet efterlyser skizofren kvinde

En 52-årig kvinde forlod søndag sit behandlingssted i Rude syd for Fuglebjerg. Ifølge politiet lider hun af kraftig skizofreni.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalpolitiet i Næstved leder efter en 52-årige Pia Hansen, som forlod sit hjem på Østergården, som er et behandlingssted for psykisk syge.

Kvinden lider ifølge politiet af kraftig skizofreni og er i øjeblikket psykotisk. Kvinden kan være en smule utilregnelig, og derfor vil politiet gerne høre fra folk, der muligvis kan have set den efterlyste kvinde.

- Hun har ikke taget sin medicin i et stykke tid, og hun kan godt finde på at opsøge folk og ringe på døre og så videre, fortæller vagtchefen hos lokalpolitiet i Næstved, Mads Arensbach.

Har måske fundet gemmested

Politiet opfordrer i særdeleshed folk i området omkring Rude til at se godt efter den 52-årige kvinde i udehuse og skure og generelt bare på steder, hvor det er oplagt at gemme sig. 

- Hun har før smidt sig i naturen og ligget både på en mark og  i grøftekanter, og vi har en formodning om, at hun kan finde på at finde ét gemmested og så ellers blive der,  siger vagtchefen.

Kvinden forlod behandlingsstedet på Østervej i Rude til fods, men kan ifølge politiet godt være nået et pænt stykke vej derfra alligevel.

Den 52-årige beskrives som 160-165 centimeter høj, meget kraftig af bygning med langt, gråt og tyndt hår. Hun var iført en grå trøje, en grøn bluse, sorte bukser samt sorte sko.

Opdateret tirsdag klokken 8.13: Kvinden blev mandag aften fundet med helikopter i området. Hun var noget forkommen og blev indlagt.