Politiet beder om hjælp efter påsatte brande

Sakskøbing er plaget af en række påsatte brande, og nu beder Politiet borgerne om hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af det sidste års tid har Sakskøbing været plaget mindst 7 påsatte brande.

- Det sker som oftest om natten, og så er det forladte bygninger, hvor man må have en formodning om, at der ikke er nogen personer til stede, siger vicepolitikommisær Steen von Würden, fra Lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Den seneste påsatte brand var i Elnegårds Danseinstitut, men også Børnehaven Saxtorp har været mål for en påsat brand, der blev opdaget om morgenen.

- Brandmyndigheden kunne fortælle, at det var igennem murventilen at der var stoppet kviste og andet brændbart ind, for at antænde det der ligger i krybekælderern, fortæller daginstitutionsleder Danny Skjold Nielsen, fra Børnehaven Saxtorp.

De mange påsatte brande har skabt usikkerhed i Sakskøbing.

- Jeg har tænkt på det tit, og jeg synes det er mærkeligt der er så mange brande et sted, siger Janus Rasmussen fra Sakskøbing.

- Jeg synes det er irriterende, at der hele tiden bliver brændt byggerier ned, siger Martin Ploug.

To mistænkte, fra en anden brandsag, er for tiden i Politiets varetægt, men endnu mangler Politiet en gerningsmand til de påsatte brande.

- Vi ved ikke hvorvidt det er en psykisk syg person som færdes rundt om natten, eller det er unge mennesker, eller hvem der har forårsaget de her brande, siger vicepolitikommisær Steen von Würden, fra Lokalpolitiet i Nykøbing Falster.

Politiet er stærkt interesseret i at folk henvender sig, hvis de ser noget mistænkeligt i forbindelse med en brand i Sakskøbing.