Politiet anholder 9 i stor indbruds- og hæleraktion

I en omfattende aktion mod indbrudstyve og hælere har politiet torsdag anholdt 9 personer - herunder en hæler i Slagelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet måtte torsdag rekvirere flere lastbiler til at køre tyvekoster væk, da man slog til mod indbrudstyve og hælere på Sjælland.

Det var det sjællandske politisamarbejde Task Force Indbrud, der stod bag aktionen, som klokken 11 torsdag formiddag blev sat i gang under navnet "Operation Easter Parade".

- Vi kom på sporet af et hælernetværk i forbindelse med en tidligere sag, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo til Ritzau om baggrunden for "Operation Easter Parade".

Ransagede 21 adresser på Sjælland

Under aktionen ransagede politiet 21 adresser på Sjælland. I den forbindelse blev 9 personer anholdt - herunder blandt andet en hæler i Slagelse klokken 11.30.

- Vi sigter en mand, der har bopæl i Slagelseområdet, for omfattende hæleri til et betragteligt beløb, siger politikommissær Jesper Simonsen til TV2 ØST.

Designmøbler, lamper og elektronisk udstyr

Ved ransagningerne fandt politiet især designmøbler, lamper og elektronisk udstyr. Hvor stort et beløb, man har fundet tyvekoster for, er endnu ikke opgjort.

- Vi er stadig i gang med at køre koster væk og opgøre værdierne.

De 9 anholdte vil fredag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby med krav om fængsling. Der er både tale om etniske danskere og herboende udlændinge, fortæller Karl Erik Agerbo, der forventer flere anholdelser i sagen.

 /ritzau/