Politianmeldt for snyd med bær

En saftproducent i Sorø bliver nu meldt til politiet af Fødevarekontrollen, fordi firmaet mistænkes for at fuske med sine varer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Virksomheden Sunprojuice.dk bliver anklaget for at sælge billig juice som dyr saft. Det har angiveligt givet virksomheden en ekstra fortjeneste på op mod 10 millioner kroner, skriver Erhvervsbladet. 

Af en kontrolrapport fra Fødevarekontrollens rejsehold, fremgår det, at virksomheden igennem to år har solgt 590 ton frugtkoncentrater, som om »de alene er blevet produceret af én frugtsort«. Men Fødevarekontrollens rejsehold har konstateret, at de pågældende produkter er produceret af to eller flere frugtsorter. Det er sket ved, at virksomheden har iblandet billige frugtkoncentrater i de dyre bærkoncentrater.

Metoden har Sunprojuice.dk i følge Fødevarestyrelsen undladt at oplyse til sine kunder. Kunderne er isfabrikanter, saftfabrikker og juiceproducenter, der køber bærkoncentrater og fremstiller egne produkter.

Et kilo koncentrat af bær ligger ifølge branchefolk på en gennemsnitspris på 60 kr. kiloet, mens æblekoncentrat tilsvarende koster 15 kroner kiloet. Derved har Sunprojuice.dk kunnet gøre det til en god forretning at iblande koncentrat fra æbler i et bærkoncentrat.

De 590 ton frugtkoncentrater, som bliver omfattet af Fødevarekontrollens politianmeldelse, kan have givet firmaet en ekstra bruttofortjeneste på mere end ti mio. kr.

Foruden politianmeldelsen har Fødevarestyrelsen krævet, at Sunprojuice.dk kontakter kunderne direkte og oplyser, hvad deres koncentrater består af.