¨

Politi vækker familie om natten

Foto: TV ØST

Betaling for vægtafgift var ikke registreret - og så gik politiet i aktion.

Berit Winsløw Olesen og hendes to børn fik sig lørdag nat en overraskelse. Klokken 01.14 bankede to uniformerede politibetjente på døren, og da hendes mand var på arbejde, blev hun forskrækket.

- Jeg tænker nu er min mand enten død eller kommet til skade i en ulykke, fortæller hun.

Det viser sig, at betjentene blot er kommet for at klippe nummerpladerne på familiens bil. Der var nemlig ikke, betalt vægtafgift. Det viste sig, at vægtafgiften ikke var betalt enten på grund af fejl med PBS eller i banken.

Hos politiet i Slagelse beklagelser de hændelsen og understreger, at betjentene ikke har ønsket at forskrække familien.

- Vi kan jo bare tage pladerne og køre igen, men et nyt sæt koster jo 1200 kr., så jeg tror, kollegerne har tænkt, at de lige ville tjekke om ejeren måske havde betalt og kunne dokumentere det, for så kunne de beholde nummerpladerne, forklarer Politikommissær Kaj Vorbeck fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi. 

Betjentene sætter i øjeblikket ekstra ind overfor ubetalt vægtafgift, fordi man oplever en stor ophobning af sagerne. Politiet forklarer også, at de er nødt til at opsøge folk på skæve tidspunkter, fordi de oftest bruger bilen i dagtimerne.

- Jeg synes det er respektløst. De kunne vel vente med at klippe pladerne til søndag morgen, slutter Berit Winsløw Olesen, der har betalt afgiften og i dag fik sine nummerplader igen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App