Politi undersøger håndtering af vidner i voldtægtssag

Et vidne fik ikke den rigtige behandling, og det er en beklagelig fejl, lyder det nu fra politiet om behandlingen af voldtægtssag fra Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet på Sydsjælland måtte mandag rykke ud med en beklagelse. En henvendelse fra et vidne var ikke blevet hånderet korrekt, erkender chefpolitiinspektør Lars Harvest. 

Det var natten til fredag, at en 22-årig kvinde blev presset ind i en varevogn ved stationen i Vordingborg.  Ifølge hendes forklaring blev hun bagefter voldtaget af tre mænd, før de satte hende af igen. 

Politiet er blevet stærkt kritiseret for ikke at have taget henvendelser fra mulige vidner alvorligt i løbet af weekenden, og ifølge Lars Harvest har der altså i ét tilfælde været grund til kritikken.

- De henvendelser, der er kommet, er blevet behandlet i overensstemmelse med de retningslinjer, som blev udfærdiget, da vi gik ud og bad om oplysninger fra offentligheden.

Folk er blevet kort afhørt, og så har vi fået deres kontaktoplysninger, så vi kunne ringe tilbage til dem i dag mandag, siger Lars Harvest. Men et enkelt vidne fik altså at vide, at hun selv skulle henvende sig til efterforskerne mandag.  - Det var selvfølgeligt en beklagelig fejl, siger Lars Harvest. 

Han afviser, at der ikke er blevet gjort noget ved sagen i weekenden.  

- Hver enkel henvendelse er blevet vurderet. Hvis nogen sagde, at gerningsmanden sidder i dét eller dét hus, ville vi reagere på det med det samme, og det er da også sket i flere af tilfældene, siger chefpolitiinspektøren.  I alt har politiet fået godt 20 henvendelser om det grove overgreb.

Men umiddelbart har det ikke givet politiet et meget mere detaljeret billede af, hvordan forbrydelsen foregik.  Vicepolitidirektør Mette Lyster Knudsen siger til DR Sjælland, at hun nu har sat en undersøgelse i gang for at finde ud af, præcist hvad der er foregået i løbet af weekenden. Det får hun formentligt også brug for at vide, for der er nu stillet spørgsmål fra Folketinget til justitsminister Lene Espersen (K) i sagen.