Politi rejser tiltale mod Post Danmark

Flere postansatte har følt sig krænket over, at en leder pressede dem for intime oplysninger under sygesamtaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sydsjællands og Lollands Falsters Politi har nu rejst tiltale mod Post Danmark for overtrædelse af loven om helbredsoplysninger på arbejdsmarkedet, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Sagen drejer sig om flere postansatte, der har følt sig krænkede over, at en distributionsleder pressede dem for intime oplysninger under sygesamtaler. Det gik blandt andre ud over, er den dengang 22-årige postansatte Mette Lund Jensen, Postcenter Slagelse, der i 2005 følte sig presset af lederen til at snakke om intime og personlige ting til sygesamtalen, som hun blev hevet ind til godt en måned efter, at hun mistede sit barn et stykke henne i graviditeten.

Personaledirektør i Post Danmark Palle Juliussen imødeser tiltalen med sindsro.

- Vi mener ikke, der er sket noget forkert, og nu må vi lade sagen køre. Men det er klart, at hvis vi gør noget, vi ikke må, så vil vi lave om på procedurerne, siger han til Nyhedsbrevet 3F.

Advokat og partner i Advokatfirmaet Bjørst, Henrik Juel Halberg mener, det er på tide at få prioriteret området og få prioriteret sager om overtrædelse.

- Politikerne har jo ment, at det var nødvendigt med loven, og det er godt, at der nu kommer fokus på til gavn for lønmodtagernes retssikkerhed, siger Henrik Juel Halberg.