¨

Politi overvejer rekonstruktion af tragedie

Foto: TV ØST

Fredagens tragiske ulykke på Præstø Fjord kommer til at påvirke politiets arbejde i lang tid endnu.

Det er ikke så let at finde ud af, hvad der præcist gik galt, da 13 efterskoleelever og to lærere fredag kæntrede ved Præstø. Politiet overvejer derfor nu en rekonstruktion af hændelsen.

- Det, vi forholder os til, er, at vi skal have klarlagt et hændelsesforløb med alle de elementer, som indgår i det, lyder det fra Søren Ravn, vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En eventuel rekonstruktion kan blive en vigtig brik i opklaringsarbejdet. I de kommende uger er der flere dele af puslespillet, der helst skal falde på plads. Det er blandt andet afhøringer af alle, der var til stede på dagen, og så skal politiet undersøge en række tekniske detaljer. Det drejer sig blandt andet om bådens sødygtighed og belastning i situationen.
Siden dødsulykken har kritikken lydt, at båden ikke var sikkerhedsgodkendt, at der manglede vigtigt sikkerhedsudstyr, og at vejret var alt for farligt at sejle ud i.

- Vi skal have alt undersøgt, inden vi melder noget ud, fortæller Søren Ravn.

Ingen fra Lundby Efterskole ville i dag kommentere på årsagen til tragedien. Svaret vil koste politiet mange mandskabstimer i mange uger endnu. Søren Ravn vurderer, at svaret muligvis først kommer til sommer.

01:45 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App