Politi-ledelse går ind i Kalundborgsag

Politidirektøren vil holde et møde med byrådet om de kritisable arbejdsforhold for politiet i Kalundborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den øverste ledelse i Midt- og Vestsjællands Politi går nu ind i sagen om forholdene på politistationen i Kalundborg. Det sker efter et indslag i TV2 ØST i går, hvor både betjente, borgere og borgmesteren klager over politiets arbejdsforhold efter den nye politireform.

Betjentene taler om kaos og klager over at de har fået op til 40 procent flere sager, fordi de nu dækker et større geografisk område. Men der er ikke kommet flere betjente på gaden.

Det er flere borgere og borgmester Tommy Dinesen også vrede over. "Der går for lang tid inden politiet kommer, og de er usynlige i gadebilledet", lyder klagerne.

Personalet på politistationen i Kalundborg er også utilfredse med ledelsesstilen.

Politidirektør Anders Linnet fra Midt- og Vestsjællans Politi er godt klar over, at der er problemer, men han mener at det er et naturligt udslag af den nye reform. Og der skal nok komme noget godt ud af det, lover han. Man skal bare have tålmodighed.

Alligevel tager Anders Linnet nu initiativ til at holde et møde med borgmesteren og byrådet i Kalundborg for at drøfte forholdene.

Politidirektøren vil også sørge for at få undersøgt responstiden i Kalundborg. Men han har ingen grund til at tro, at den skulle være anderledes end i resten af politikredsen.

- Og der er den væsentligt forbedret. Den er faktisk blevet to minutter kortere, siger han.