¨

Politi efter skuddrab: Folk skal ikke frygte fejlskud

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 3

Politiet maner til ro oven på søndag nats hændelse, hvor en mand blev dræbt, og en familie oplevede, at der formentligt fejlagtigt blev skudt ind i deres hjem.

Borgerne i Næstved behøver ikke frygte for skud gennem vinduerne. Sådan lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oven på skyderierne i byen.

Natten til mandag blev 22-årige Edin Fakic dræbt i sit hjem på Morsøvej, hvor ukendte gerningsmand skød gennem vinduet og ramte ham, mens han lå i sin seng.

Kornbakken var en fejl

Politiet modtog anmeldelsen om skuddene på Morsøvej klokken 1.13. Omkring en time tidligere var der anmeldt skud på Kornbakken i Næstved, hvor der også var affyret skud gennem vinduerne. Mens Edin Fakic havde relationer til rockergruppen Westside Nation, der er en udbrydergruppe af bandidos, har familien på Kornbakken ingen kontakt til bandeverdenen.

De 2 grupperinger har gennem længere tid ligget i strid med hinanden, men politiets vurdering er indtil videre, at skuddet på Kornbakken formentligt var en fejl.

20 centimeter fra at blive ramt

Den 20-årige datter i lejligheden var blot 20 centimeter fra at blive ramt i hovedet, men vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen mener alligevel, at borgerne i Næstved kan føle sig trygge.

- Det sker yderst sjældent, at folk, der ikke er parter i en konflikt, bliver ofre, og episoder som mandagens skyderier gennem vinduerne er ikke noget, man skal gå at frygte, siger Søren Ravn-Nielsen.

Mindet i tavshed

Rockerborgen på Præstøvej var fra 23. oktober til 4. december lukket af politiet, fordi de vurderede, at der var fare for et angreb. Politiet meldte mandag ud, at nattens skudepisode formentligt er en del af den verserende konflikt, men Søren Ravn-Nielsen kan endnu ikke sige så meget konkret om baggrunden for episoden.

- Vi er selvfølgelig obs på at melde ud, når der er afgørende nyt, men lige nu er det for tidligt at sige noget om motivet. Det har vi slet ikke belæg for endnu,siger han til TV2 ØST.

Mandag aften samledes omkring 70 personer foran Edin Fakic' hjem på Morsøvej for at mindes ham. Der blev lagt blomster, tændt lys og krammet i tavshed foran bygningen.

Herunder kan du se, hvad vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen siger om sagen:

00:34 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App