Politi advarer borgerne: Pas på falske pengesedler

Politiet advarer om, at der er falske penge i omløb i vores område og opfordrer borgere til at holde skarpt øje med vandmærket og de skjulte tråde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er Matador-penge i omløb. Eller legepenge om man vil. Falske er de i hvert fald.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i den seneste tid fået anmeldelse om flere tilfælde af falske pengesedler. Pengene er hver gang blevet brugt til betaling hos forskellige forretninger.

quote Falske sedler bliver enten opdaget i Nationalbanken i København eller af en vågen medarbejder i butikken, hvor de bruges til at betale med

Peter Haslund, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Falske 500-kronsedler anvendt i fire sager

Der er tale om en 500-kroneseddel med løbenummer 879271C og litranummer A5122C. Samme løbe- og litranummer er anvendt i flere tidligere sager med falske pengesedler inden for den seneste måned.

Det drejer sig i alt om fire sager, som politiet har fået kendskab til inden for en måned, fortæller Peter Haslund, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

-  De falske sedler bliver enten opdaget i Nationalbanken i København eller af en vågen medarbejder i butikken, hvor de bruges til at betale med. Men det afhænger selvfølgelig af, hvor dygtige de pågældende er til at fabrikere de falske sedler, fortæller Peter Haslund til TV ØST.

Når man opdager, at sedlerne ikke er ægte, så kan myndighederne gå bagud og undersøge, hvor de er hentet fra.

Politiet opfordrer til opmærksomhed: Hold sedlen op imod lyset

Politiet opfordrer alle til at være ekstra opmærksomme i omgangen med større pengesedler og hellere kontrollere en ekstra gang, om sedlen er ægte eller falsk.

Hvis man holder sedlen op mod lyset, vil man tydeligt kunne se både et vandmærke og en skjult tråd, hvis pengesedlen  ellers er ægte. Desuden indeholder ægte sedler også et hologram, som reflekterer, når sedlen holdes op mod lyset.

Støder man på en falsk pengeseddel, eller ved man noget om, hvem der laver dem, bedes man straks kontakte politiet på 1-1-4.