Polak dømt for skunkgartneri

En polsk mand er idømt ubetinget fængsel i 1 år og 6 måneder samt udvisning af Danmark, fordi han har dyrket skunk, der kunne give omkring 25 kilo hash.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Retten i Næstved fandt tirsdag en polsk mand skyldig i at have deltaget i at drive et skunkvæksthus i Sorø. Han blev dømt for at have fremstillet skunk med et forventet udbytte på ikke mindre end cirka 25 kilo hash. Det skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Der er tale om en mand i midten af 20’erne, som ifølge sin egen forklaring havde været på adressen i cirka 6 måneder forud for anholdelsen den 25. februar 2014. Her havde han passet skunkplanterne.

Erkendte pasning af planter

Han blev fremstillet i grundlovsforhør den 26. februar 2014 i retten i Næstved, hvor han erkendte at have passet og forarbejdet planterne. Der kunne dog ikke falde dom med det samme, da det på dette tidspunkt var uvist, hvor stort et kvantum, der var tale om.

Manden modtog dommen på 1 år og 6 måneders ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i 12 år, og han blev varetægtsfængslet efter dommen.

- Jeg er tilfreds med dommen. Han erkendte jo forholdet. I forhold til selve strafudmålingen, så har retten tillagt det vægt, at han havde en underordnet rolle, idet han var ansat til at passe og forarbejde planterne, mens en anden stod for selve videresalget, udtaler anklagerfuldmægtig Siw Olsen.