¨

Plejepersonale strejker

Foto: TV ØST

En del af plejepersonalet i Odsherred kommune nedlagde i dag arbejdet. De frygter, at kommunen vil bruge penge på at ansætte flere ledere i hjemmeplejen, og at det vil ramme plejepersonalets arbejdsvilkår.

De strejkende hjemmehjælpere kommer alle fra den gamle Dragsholm kommune, der nu er en del af den nye Odsherred kommune.
Og det der slår gnister er, at den nye storkomune vil have en ny struktur for den kommunale ældreomsorg.

- Det der bekymrer os er, at der skal ansætte flere ledere. Og da budgettet skal holdes er vi bange for pengene tages fra plejepersonalet, så vi måske skal ud og lave en dårligere pleje fremover, siger talskvinde for de strejkende Inge-Lise Sivertsen.

Plejepersonalet i den gamle Dragsholm har i flere år arbejdet med en flad ledelsesstruktur med få ledere, og det har de det fint med.

-For få år siden afskaffede vi en struktur med en masse ledere, og det fungerer fantastisk godt. Vi har medindflydelse, og vi har medansvar, og jeg mener helt bestemt at vi lever op til det ansvar vi har, understreger Inge-Lise Sivertsen.

Odsherreds socialdemokratiske borgmester mener ikke at det kommer til at ramme plejepersonalet, at der skal ansætte flere ledere.

- Det tror jeg ikke de skal være bekymrede for. Jeg mener ikke der bliver taget penge fra plejen til lederlønninger, siger borgmester Finn Madsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App